Neuspeli pokušaj

Erin Longvorti iz Australije nije ni sanjala da će joj turistički izlet po Africi doneti toliko neprilika.

Ova 22-ogodišnja devojka je sa prijateljima posetila Zimbabve i obišla čuvene Viktorijine vodopade. Jedna od atrakcija koje se vezuje za to podnevlje je skakanje "bungee jump"-a sa mosta koji povezuje države Zimbabve i Zambiju, a koji se nalazi nekoliko stotina metara od pomenutog vodopada.

Turistička organizacija koja stoji iza prirodnih lepota Viktorijinih vodopada, godinama uzima finu svotu novca zahvaljujući turistima koji se odlučuju da skoče "bungee" sa mosta. Do sada je sve prolazilo bez problema, ali onda se na skok odlučila Erin...

Devojka je imala hrabrost, njeni prijatelji kameru, a most iznad reke Zambezi visinu od 111 metara.

Međutim, kada je skočila i kanap se zategao, opruga je pukla i na opšte zaprepašćenje svih, Erin je bespomoćno padala u vodu koju nastanjuju krokodili. Srećom, od adrenalina koji ju je prožimao, nesrećna devojka ostala je pri svesti iako je od siline udarca o vodu polomila ključnu kost.

Sa slomljenom kosti i nogama vezanim kanapima, Longvortijeva je uspela da prepliva više od 100 metara kroz brzak koji ju je nosio, sve dok nije isplivala na obalu.

Pomoć je brzo stigla, a nakon saniranja povreda u lokalnoj bolnici, Erin je hitno prebačena u Južnu Afriku na dalja ispitivanja.

Da situacija bude bizarnija, ovaj događaj se odigrao za pred novogodišnju noć, 31. decembra 2011. godine.

Erin Longvorti se oseća dobro i sa osmehom se priseća ovog neverovatnog događaja.

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi