Ne smeš pred mamom?

Fudbalski klub "Sport Club do Recife" koji se takmiči u najjačoj ligi Brazila, morao je pod hitno da smisli način na koji će sprečiti sve veći porast huliganizma na stadionu. U poslednje vreme, navijači ekipe iz Recifea, zadavali su velike glavobolje čelnicima kluba jer su nasilje i kazne koje su stizale od saveza bile u sve većem porastu.

Obzirom da je situacija dovedena do tačke ključanja, predsedniku kluba nije preostalo ništa drugo nego da prihvati ideju koju je osmislio Aricio Fortes, potpredsednik kompanije "Ogilvy" koju su unajmili da im pomogne.

Plan je bio takav da se pozovu majke od 30 najozloglašenijih navijača te da se one sprovedu na obuku da bi mogle da obavljaju poslove redarske službe. Sa prslucima na kojima je pisalo "majke redari", 30 žena stajalo je raspoređeno duž terena sa povremenim prikazima na velikom video bimu koji je navijačima davao do znanja da je možda baš njihova majka prisutna na stadionu.

Utakmicu protiv Nautika domaćin je rešio u svoju korist rezultatom 1-0, a za vreme i posle utakmice ni jedan jedini navijač nije uhapšen.0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi