Pomalo, a počesto!

Patricija Hil je 1986. godine kupila vilu u mestu Skotdejl u saveznoj državi Pensilvanija. Vlasnica je uz veleletnu kuću dobila i sanduke viskija koji su vešto prokrijumčareni tokom prohibicije. Flaše sa najpopularnijim američkim pićem proizvedene su još 1912. godine.

Kako bi bila sigurna da se kuća neće naći na meti lopova, Patricija je angažovala Džona Saundersa da obavlja poslove domara. Kada je rešila da restauira vilu kako bi mogla da otvori pansion, Patricija je želela da celokupnu količinu viskija pokloni muzeju. Međutim, primetila je da su 52 vlaše alkoholnog pića prazne. Jedina osoba koja bi mogla da zna nešto u vezi praznih flaša bio je upravo njen domar, Džon Saunders.

Gospođa Hil ostala je u šoku kada joj je Džon saopštio da je viski verovatno ispario jer je bio jako star. Patricija ne da nije poverovala u to, nego je šta više rešila da sudskim putem goni svog domara koji je po svemu sudeći godinama konzumirao viski. Tačnije, Džon je uspeo da popije 102.400 dolara, koliko se procenjuje da 52 vlaše stogodišnjeg viskija vrede jer je policija na svakoj praznoj flaši pronašla njegov DNK.

Patricija je na sudu izjavila kako su joj članovi Džonove porodice priznali da su ga prilikom svake posete viđali sa čašicom u ruci. Ipak, pravda nikada neće biti zadovoljena jer je gospodin Saunders preminuo u 64. godini života, pre kraja suđenja.0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi