Dnevne zanimljivosti (55.deo)

Čovek koji je predstavio duvan Evropi, bio je zatvoren 7 godina od strane španske inkvizicije sa obrazloženjem da "samo đavo može dati čoveku moć da izdiše dim iz usta".
Žabe...

1995. godine predstavnici Dinama iz Kijeva hteli su da podmite sudiju Antonio Lopez Nieta sa novcem i dve bunde. Kada je prijavio slučaj, čelnici ukrajinskog kluba rekli su da je sudija želeo bunde, ali da nije imao novac. UEFA je suspendovala Dinamo na dve godine.

Nakon što je osvojio 2 trofeja prvaka Evrope, nekadašnji trener Benfike, Bela Gutman je bukvalno besceremonijalno oteran iz tima zato što je tražio skromno povećanje plate. Tada je Gutman rekao "Nećete osvojiti novi evropski trofej narednih 100 godina". Nakon toga Benfika je izgubila 8 evropskih finala, 5 u Ligi šampiona i 3 u Kupu UEFA.
 
Volt Dizni je svake godine za praznike davao akcije Diznija svojoj kućnoj pomoćnici. Ona je preminula kao multimilioner.
 Kineska vojska ima dresirane majmune koji sprečavaju ptice da se gnezde u blizini vojnog aerodroma.
 
Pravo ime čuvenog kantri muzičara Džonija Keša je J. R. Cash, gde J i R nisu inicijali, već njegovi roditelji nisu mogli da se dogovore oko imena. Kada se prijavio u američku vojsku, nisu želeli da ga prime dok ne promeni ime.

 Osnivač Fejsbuka, Mark Cukerberg je jednom izjavio da kada napunite 30 ili više godina, postajete spori starac sa mnogo manje inteligencije nego mladi ljudi i da uspešne kompanije ne bi trebale da vas drže zaposlenim. On je danas napunio 30 godina.

 Tokom snimanja filma "Poltergeist" korišćeni su pravi skeleti ljudi. Kada su ih upitali zašto, oni su im odgovorili "bili su jeftiniji od onih plastičnih".
 
U Novoj Gvineji postoji pleme u kom žene iz zasede prisiljavaju muškarce na seks, a ukoliko im se ne svidi, one im odgrizu obrve ili trepavice. Tako ih obeleže da ostali članovi plemena mogu da ih posle ismevaju zato što su loši u seksu.
 
2002. godine, Masai pleme iz Kenije je doniralo 14 krava Americi sa željom da im pomognu nakon napada na kule bliznakinje.
 
105-ogodišnja Perl Kantrel iz Teksasa tvrdi da je za njenu dugovečnost zaslužna isključivo slanina.
 
Džordž Rivs, čovek koji je glumio Supermena za vreme 1950-ih godina, bio je na nišanu jednog dečaka koji ga je hteo upucati da testira njegovu "neuništivost". Rivs ga je uspeo ubediti da spusti pištolj, tako što mu je rekao da će neko drugi biti povređen kada se metak odbije od njega.
 Autor: Vuk Đurica

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi