Dnevne zanimljivosti (54.deo)


1. Glumac Endi Garsija rođen je kao sijamski blizanac.

Vodopad u Arkansasu.

2. Kristijano Ronaldo je izbačen iz škole zato što je nastavnika gađao stolicom. Nakon toga je u dogovoru sa svojom majkom odlučio da se potpuno posveti fudbalu.

3. Papa Benedikt IX imao je oko 20 godina kada je prvi put postao papa, bio je biseksualac i održavao je orgije u palati, jedini je Papa koji je tu funkciju vršio tri puta. Na kraju je prodao titulu za novac i oženio se.

4. Nekadašnji predsednik Amerike, Herbert Huver, imao je par krokodila koje je držao kao kućne ljubimce i koji su šetali po Beloj kući.

5. U požaru u Meki (Saudijska Arabija) 2002. godine poginulo je 15 devojčica iz razloga što im policija nije dozvolila da napuste objekat, zato što nisu nosile propisanu islamsku odeću.

6. Van Partible (kreator crtanog Johnny Bravo), Craig McCracken (kreator crtanog Powerpuff Girls) i Genndy Tartakovsky (kreator crtanog Dexter’s Laboratory) su bili cimeri na fakultetu.

7. Astronauti često boluju od takozvane "Mesečeve bolesti". Ovo se desi kada su na misiji i kada mogu da pokriju čitavu planetu njihovim palcem, nakon čega počnu da se osećaju potpuno beznačajno i malo.
Autor: Vuk Đurica

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi