Dnevne zanimljivosti (53.deo)

Kada žele da rone dublje, krokodili jedu kamenje kako bi bili teži.

Život ide dalje...
Jedan čovek je 1995. godine namazao sok od limuna na lice i opljačkao dve banke u Pitsburgu. Neko mu je rekao da će biti nevidljiv za kamere ukoliko lice premaže limunom. Naravno, uhapšen je posle sat vremena.

Kada mu je rečeno dok je radio, da njegova žena umire, čuveni nemački matematičar Karl Fridrih Gaus je na to rekao: "Zamolite je da sačeka trenutak, samo što nisam završio!

Čovek iz Portlanda je 2006. godine angažovao plaćenog ubicu da mu likvidira ženu. Slučaj se završio tako što je žena ubila ubicu golim rukama.

Simon Cowell, vlasnik "X Factora" i "Britain's Got Talent" reality TV emisija, je uhapšen zbog otmice autobusa plastičnim pištoljem kada je imao samo 12 godina.

Najbolji strelac u istoriji NBA lige, Karim Abdul-Džabar, tokom svoje dvadesetogodišnje karijere postigao je čak 38,387 poena i samo jednu jedinu trojku.

Tokom srednjeg veka, a i ranije, alkohol ne samo da je bio najpopularnije piće, već je bio i zdraviji izbor iz razloga što je čistoća vode koju su ljudi pili bila loša.

U prvoj epizodi serije "Usamljeni revolveraši" koja je izašla u martu 2001. godine (pola godine pre rušenja bliznakinja u Njujorku), spominje se zavera američke vlade da otme avion, njime udari u Svetski trgovinski centar i nakon toga okrivi teroriste - sve to ne bi li dobili izgovor da pokrenu novi, za njih visoko profitabilan rat.
Autor: Vuk Đurica

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi