Dnevne zanimljivosti (52.deo)

Dan Svetog Đorđa ("Đurđevdan") ne slave samo Srbi. On je i svetac zaštitnik Engleske, Holandije, Bejruta, Palestine, obolelih od kožnih bolesti, herpesa i sifilisa.

U rečenici "The quick brown fox jumps over the lazy dog", upotrebljena su sva slova alfabeta.

Edi Marfi jede šniclu i pomfrit sa golog tela manekenke u Parizu, 80-ih godina.


Dijamanti uopšte nisu toliko retki koliko se smatra. Čak se gotovo nisu ni koristili u industriji nakita sve do početka XX veka kada je kompanija "De Beers" od njih stvorila svojevrsni "romantični brend". Gotovo svi rudnici dijamanata na svetu su u vlasništvu ove kompanije.

Morske zvezde vare hranu tako što bace svoj želudac na žrtvu, svare je van svog tela i potom želudac vrate nazad.

My Space je 2005. godine bio u pregovorima da kupi Facebook, ali su odustali od kupovine pošto im je bila previsoka cena od 75 miliona dolara. Danas Facebook vredi nekoliko desetina milijardi dolara.

U Rusiji, žena ima više nego muškaraca za 11 miliona.

Francuski novinar Jean-Dominique Bauby je posle moždanog udara izgubio moć govora i jedino je mogao da trepće na jedno oko. Tako što je trepatao na jedno oko, po jednom za svako slovo u alfabetu, izdiktirao je svoje memoare koji su objavljeni kao knjiga "The Diving Bell and the Butterfly".
 


Mehur koji se obrazuje nakon prdeža Plavog kita, toliko je velik da bi u njega mogao stati konj.

Širom Evrope postoje frižideri napunjeni besplatnim pivom koji se mogu otvoriti samo kanadskim pasošem.

Samjuel L Džekson je prevazišao problem sa mucanjem kada je bio dete tako što je postao sklon čestom korišćenju reči "motherfucker" u svom rečniku.
Autor:Vuk Đurica

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi