Dnevne zanimljivosti (49.deo)

1. Članovi plemena Tarahumara iz centralne Amerike u stanju su da dnevno pretrče i do 300km. Oni love životinje tako što trče za njima i čekaju da iznemognu i padnu od umora.
3D umetnost na plaži.

Hotel u Keniji. Na slici se vidi samo deo kompleksa koji ukupno broji 96 soba i ima svoj rezervat životinja.

2. Majkl Džordan je izjavio da je najbolji deo igranja za olimpijski košarkaški tim SAD-a taj što može da nauči slabosti svojih saigrača i da ih iskoristi kada se vrati u NBA.

3. Pumba, divlja svinja iz crtaća "The Lion King", prvi je Diznijev junak koji je prdnuo u crtanim filmovima.
Selfi Radiologa.
4. Jedini način da izbegnete vojnu službu u Turskoj je ako ste invalid ili homoseksualac. Ukoliko želite da se pozovete na kartu da ste gej, morate to dokazati video snimkom ili fotografijom na kojima ste vi dole tokom seksa, jer ukoliko ste gore, to im navodno ne govori sa sigurnošću da ste gej.

5. Tokom topljenja nuklearnog reaktora u Černobilu, tri volontera su zaronila u radioaktivni bazen ne bi li odvrnuli ventil. Svi su poginuli, ali su sprečili eksploziju koja bi napravila razaranja 10 puta veća od Hirošime.

6. Šakira je bila isterana iz školskog hora iz razloga što je njen profesor muzičkog smatrao da ne zna da peva i da "zvuči kao koza".

7. U jednom intervjuu voditelj je tražio do pevačice Adele da prokomentariše svoju korpulentnost i višak kilograma na šta mu je ona odgovorila: "Muzika koju pravim je za uši, ne za oči".

8. Naziv glavnog grada Tadžikistana, Dušanbe, zapravo znači - ponedeljak.
Deca ređaju kegle dok još nije postojala mašina koja to obavlja.
9. Dvojica naučnika, psiholog i ekonomista, su zajedno sproveli eksperiment na grupi majmuna. Oni su ih naučili konceptu novca i robno-novčane razmene i nekoliko meseci su pratili dešavanja u grupi. Posle kratkog vremena, većina ženki majmuna je počela da se bavi prostitucijom.

10. Svaki Kinez stariji od 11 godina je u zakonskoj obavezi da posadi bar jedno drvo godišnje.

11. U turskom seocetu Halfeti, u letnjem periodu rastu crne ruze.

12. Samsung je 2004. godine imao priliku da kupi Android, ali su odustali pošto u njemu "nisu videli potencijal". Dve nedelje kasnije, Google je kupio Android.

Prijatelji na maturskim slikama.
13. Stari Egipćani su smatrali da je jedina funkcija mozga da stvara slince!
Bioskop u sred pustinje. Okolina grada Black Rock City
14. 70% površine Velike Britanije je u posedu 1% stanovništva, od kojih su velika većina potomci Vilijama Osvajača i ostalih normanskih plemića iz XI veka.

15. Jedan od najsurovijih serijskih ubica, Luis Gravito, biće pušten iz zatvora 2021. godine. On je ubio preko 140 ljudi, a osuđen je na samo 22 godine.
Autor: Vuk Đurica

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi