Dnevne zanimljivosti (38.deo)

1. Pivo je bilo toliko popularno u starom Egiptu da se nijedan vladar nije usudio da ga oporezuje.

2. Patrik Sloan iz Engleske, postao je tata, deda i pradeda u roku od samo 3 meseca.

Čovek udara štapom u prozor jer mu je posao da budi svoje sugrađane. London 1900. godina.
3. U Kini 1997. godine, Kinez imena Chan, odlučio je da izvrši samoubistvo tako što će skočiti sa mosta, iz razloga što je bio dužan oko 300.000 dolara jednom investitoru imena Lai. Chan je stajao na mostu i pregovarao sa policijom, sve dok Lai nije došao da on proba da ga odgovori od skoka. U trenutku kada su svi mislili da su došli do dogovora, Lai je gurnuo Chana s mosta. Chan je pao na dušeke koje je policija postavila na čamcu ispod i preživeo. Lai je na kraju završio u zatvoru zbog pokušaja ubistva, a Chan se oslobodio svog duga.

Šangaj 1990. i 2010. godine.
4. "Cafe Central", najčuveniji bečki kafić koji se danas naziva "Palais Ferstel" oduvek je bio mesto sastanka bečkih intelektualaca. Redovni gosti pre Prvog svetskog rata su bili Josip Broz Tito, Adolf Hitler, Leon Trocki, Sigmund Frojd i Vladimir Lenjin.

5. Jedan od sastojaka vijagre je i sintetički THC, psihoaktivna supstanca koja se nalazi u marihuani.

6. Jedini način na koji se fudbalska reprezentacija Španije mogla kvalifikovati na Evropsko prvenstvo 1984. godine je bio da pobede Maltu sa najmanje 11 golova razlike. Pobedili su rezultatom 12-1.

Mladunče papagaja.
7. U Nigeriji 2009. godine policija je uhapsila kozu zato što su meštani tvrdili da se mađioničar pretvorio u kozu nakon što je ukrao auto.

8. Prosečna brzina gasova koje izbacimo kada prdnemo iznosi 12 km/h.
Iako je jedan gardista pao u nesvest, ostali i dalje disciplinovano stoje.
9. Dlake po telu ne prestaju da rastu na određenoj dužini, već jednostavno žive kraće i ranije otpadnu nego dlake na glavi.

10. Francuski pisac Viktor Igo slavi se kao svetac u vijetnamskoj religiji Kao Dai.
Skulptura u Koloradu.
11. Enco Ferari je rekao jednom čoveku "Možda znaš kako da voziš traktor, ali nikada nećeš znati da voziš Ferari na pravi način". Taj čovek se toliko razbesneo kada je to čuo, da se zakleo da će napraviti savršen auto. Njegovo ime - Ferruccio Lamborghini.Autor Vuk Đurica

          

Najnoviji postovi