Dnevne zanimljivosti (36.deo)

1. Kim Jong Il, sin osnivača Severne Koreje, ima poprilično impresivnu zvaničnu biografiju: Prohodao je kada je bio star samo 3 nedelje, a počeo je da govori u osmoj nedelji. Napisao je više od 1.500 knjiga, a prvi put kada je otišao na kuglanje odmah je osvojio maksimalnih 300 poena. On takođe može da kontroliše vremenske prilike svojim raspoloženjem, napisao je 6 opera, a pored toga, stručnjak je i za kinematografiju.


Enco Ferari (levo) je preminuo 1988. godine, a fudbaler Mesut Ozil (desno) se rodio 1988. godine.

2. Američki filmski glumci Džin Hekmen i Dastin Hofman bili su najlošiji studenti škole glume koju su zajedno pohađali. Hekmen je imao najlošije ocene u istoriji škole!

3. Marlon Brando i Frenk Sinatra se nimalo nisu voleli. Kako bi ga iznervirao, Brando je jednom prilikom namerno grešio na kraju scene u kojoj je Sinatra morao pojesti čizkejk. Nakon 9-tog pokušaja, Sinatra je potpuno odlepio i proderao se: "Ovi prokleti njujorški glumci! Koliko čizkejka mislite da ja mogu da pojedem?"

Fontana u Dalasu.
4. Engleski jezik kao maternji govori oko 375 miliona ljudi, a kao strani jezik preko milijardu. To je jedini jezik na svetu koji rezume više stranaca nego ljudi kojima je maternji jezik.

Javni toalet sa neprovidnim staklom, bio je 2004. godine postavljen u Bazelu.
5. Žena iz Švedske izgubila je prsten sa venčanja dok je radila u bašti. Pronašla ga je posle 16 godina kada je vadila šargarepu i to sasvim slučajno jer je ostao zaglavljen oko korena biljke.

6. U SAD-u imate mogućnost da angažujete klovna koji je zao. Njegov zadatak je da nedelju dana pred rođendan uhodi i plaši vaše dete, a kada dođe slavljenički dan, on će ga pogoditi tortom u lice.
Šoljica za kafu napravljena od kolačića.

Festival balona u Klivlendu. Tog dana 1986. godine, u vazduh je pušteno oko milion i po balona.

Nekoliko desetina hiljada budističkih monaha meditira.

Da li vam se sviđaju današnje zaniljivosti?

Autor: Vuk Đurica

Najnoviji postovi