Dnevna doza zanimljivosti (30.deo)


1. Forrest Gump je u filmu kupio akcije Apple-a, misleći da ulaže u neki posao sa vocem. Danas bi te akcije vredele oko 7 milijardi dolara.

2. Arnold Švarceneger je bio toliko navučen na trening kad je bio mlad, da je provaljivao u lokalne teretane kada nisu radile, samo da bi trenirao.

Rajsko ostrvo na Maldivima.3. Slonovi tuguju za svojim mrtvima vrlo slično kao i ljudi. Često se vracaju na mesto gde je umro član njihove porodice ili prijatelj i tuguju, viđeni su da plaču, a ponekad čak i pokušaju da zakopaju svoje mrtve.

4. U Indiji je legalno venčati se sa psom.

5. U Japanu, Južnoj Koreji i Filipinima, žene imaju plaćeno odsustvo sa posla kada su u PMS-u. Dok one koje žele da rade tokom tog perioda dobijaju bonuse.

6. U Irskoj, par mladica otelo je jednom beskućniku zeca kojeg je čuvao kao ljubimca i bacilo ga sa mosta. Beskućnik je automatski skočio sa mosta za zecom i spasao ga od davljenja, iako je vrlo lako mogao da pogine od samog pada. Na kraju su i zec i beskućnik spašeni od strane vatrogasaca a mladići su osuđeni zbog nasilja nad životinjama.

Fotografija beskućnika i njegovog zeca.
 

Autor: Vuk Đurica

Najnoviji postovi