Dnevna doza zanimljivosti (29.deo)

1. Hleb brže buđa kada ga ostavite u frižider.
3. Glavna ulica u Diznilendu (SAD)2. Jedan mađarski psiholog je napisao knjigu o tome kako da od vašeg deteta napravite genija. On je ovu ideju predložio jednoj učiteljici. Oni su se venčali i podigli su troje dece i svih troje su bili šahovski velemajstori. Dvoje ih je obaralo svetske rekorde u šahu dok je ćerka postala prva ženska osoba koja je ikada pobedila najboljeg šahistu na svetu, u tom trenutku Garija Kasparova.4. Vrane koje žive u naseljenim mestima sakupljaju orahe i ostavljaju ih precizno na putevima gde često prolaze kola i to uglavnom na semaforima. Tako da kada kola pregaze orah i otvore ga, vrane sačekaju crveno svetlo i siđu da ga pojedu. Takođe vrane se smatraju petim najpametnijim životinjama na svetu.

5. U Estoniji 99% ljudi ima plave oči.

Da li vam se svidelo prvih 5 zanimljivosti?


6. Posada broda "SS Californian" je videla SOS rakete koje je ispalio Titanik ali kada su obavestili kapetana broda o tome, on je dremao i naredio je da brod ostane usidren gde se nalazi. Tek ujutro je naredio da se krene ka Titaniku ali tada nisu imali kome da pomognu.

7. Crna kuća u Nemačkoj.


8. Muški delfin često drži ženskog kao taoca i izgladnjuje ga sve dok ne pristane da se pari sa njim.

9. Šekil O'Nil je za celu karijeru postigao jednu trojku.

10. Predsednik Rusije Vladimir Putin je crni pojas u džudou i 2008. godine je izbacio video snimak koji se zove "Hajde da naučimo džudo uz Vladimira Putina".
Autor | Vuk Đurica

Najnoviji postovi