Dnevna doza zanimljivosti (28.deo)

1. U SAD-u se svake sekunde proda 350 parčadi pica.

2. Marketing tim zubne paste "Colgate" imao je problema prilikom promocije proizvoda u zemljama Južne Amerike jer ta reč na španskom jeziku znači - "obesi se".

Gušter pridržava svoju ženku dok drema.3. Ako biste zarađivali 10.000 evra dnevno, trebalo bi vam 275 godina da skupite milijardu evra.


4. PETA - udruženje za zaštitu životinja, je zatražila od čuvenog benda Pet Shop Boys da promene ime u Rescue Shelter Boys.


Uprkos opasnosti od NATO bombi i otrovnom dimu koji kulja iz pogođene rafinerije, Vojislav Minić kosi detelinu kako bi nahranio stoku. Okolina Pančeva 1999. godine.

Dva minijaturna motocikla napravljena od delova upaljača. Majstor je za ova dva modela iskoristio četiri upaljača.

Otpad guma.

Oblak u obliku srca iznad Engleske

Pogled na oblake sa jedne planine u Češkoj

Polja riže u Kini.

5. U San Marinu je državni praznik svaki put kada njihova fudbalska reprezentacija postigne gol.

6. Hamit Đogaj, poznatiji kao Đole Đogani ima stranicu na vikipediji - na japanskom!
Kanjon u Juti

7. Kada je tvorac telefona Aleksander Gram Bel preminuo 1922. godine, sve telefonske centrale u SAD-u i Kanadi bile su isključene na jedan minut u znak poštovanja.

8. Eminem je tri puta ponavljao deveti razred.

Pogled sa visine od 8000 metara
9. Sudeći po pričama u Bibliji, Bog je ubio preko 2.400.000 ljudi dok je Sotona ubio samo 10.

10. Istraživači su u ljudskom pupku pronašli 1.458 novih vrsta bakterija.

11. Nošenje pantalona na pola zadnjice potiče iz američkih zatvora. Zatvorenici su na taj način isticali gaće i davali signal drugim zatvorenicima da su raspoloženi za seks, a da to čuvari ne primete.
Nindža ptice.

12. Jedan blizanac je rođen 34 minute nakon rođenja svoga brata, ali iz razloga što se baš tada sat pomerao unazad, na kraju je ispalo da je on rođen 26 minuta pre svoga brata.

Šimpanza pozira nakon uspešno obavljene misije u svemiru, 1961. godine.
13. Kada bi vlada SAD-a umesto fonta "Times New Roman", koristila font "Garamond" godišnje bi uštedela 136 miliona dolara na štampi.

14. Kada je čuvena komičarka Rozen Bar izjavila kako njen bivši muž takođe komičar Tom Arnold ima mali penis, on je na to odgovorio "Čak i Boing 747 izgleda mali kada sleti u Veliki kanjon".
Granica između Zambije i Zimbabvea ili Viktorijini vodopadi.

15. Nepalska vlada uvela je pravilo za alpiniste koji se spremaju da osvoje Mont Everest. Moraće u povratku da donesu osam kilograma smeća koje usput pokupe, jer to je jedini način da se ovaj planinski vrh očisti od raznog otpada koji su decenijama iza sebe ostavljali planinari.

16. Kada je Tupak bio u zatvoru, Džim Keri mu je pisao šaljiva pisma i na taj način doprinosio da se reper smeje i ostane vedrog duha.         

Autor | Vuk Đurica      

Najnoviji postovi