Dnevne zanimljivosti (26.deo)

1. Neposredno pred smrt Albert Ajnštajn je rekao nekoliko rečenica, ali njegove poslednje reči se nikada neće saznati zato što medicinska sestra koja ga je čuvala u tom trenutku nije razumela nemački jezik.

Gorila u zoološkom vrtu u Sidneju naučila kako da šeta po kanapu ne bi li zadivila ženku.
2. Svinje su napravljene da budu neprijatelji u igrici "Angry birds" jer je u periodu kada je igrica pravljena, harao svinjski grip.

3. Ljudi i žirafe imaju isti broj vratnih pršljenova.

Male - Glavni grad Maliba

4. U XVIII i XIX veku, vatrogasci nisu imali plate. Umesto novčane naknade, oni su mogli da uzmu bilo šta iz kuće u plamenu i kasnije da preprodaju.

5. Ruskinja Tatjana Kozevnikova ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao vlasnica najjače vagine. Ona se bavi vaginalnim fitnesom i uspela je podići kuglu težine 14 kg.

Trasu voza u Vijetnamu.

6. Italijanska mafijaška organizacija Ndrangeta sa prihodom od 53 milijarde evra zaradila je prošle godine više nego Mekdonalds i Dojče banka zajedno.

7. Poslednje reči koje je izgovorio Džek Danijel, tvorac čuvenog viskija Jack Daniel's su bile "One last drink, please!"

8. Automobil Kventina Tarantina - '64 Chevy Malibu - ukraden je 1994. godine tokom snimanja filma Pulp Fiction. Auto je pronađen i vraćen Kventinu tek 2013. godine.

9. Prvo ime Skype-a je bilo "Sky peer-to-peer", da bi ga skratili u "Skyper". Pošto je web domen skyper.com već bio zauzet, aplikaciju su na kraju nazvali "Skype".


Autor | V. Đurica


 

Najnoviji postovi