Za doručak bicikl

82-godišnji Branko Crnogorac poznatiji pod pseudonimom "Kareli" nekada legenda bivše Jugoslavije i svetski fenomen, jeo je sve što bi mu došlo pod ruku. Ni dan danas doktorima i naučnicima nije jasno kako jedan čovek može da ima tako jaku želudačnu kiselinu.

Kareli je još 1956. godine primetio da ima neobičan želudac i da je stalno gladan. Tako je jednom prilikom u apatinskoj kafani "Pik" poručio ćevape, pojeo ih, a zatim pojeo tanjir i viljušku. Konobari su ga zbog toga prijavili policiji, a on je uz još par trikova u policijskoj stanici, pušten bez kazne.

Kada su starešine videle da je pojeo 30 porcija pasulja i šest vekni hleba, otpustili su ga iz vojske uz obrazloženje da ne mogu da ga nahrane.

Preživeo je ujed kobre na nastupu u Beču, a prema njegovoj evidenciji, pojeo je oko 25.000 sijalica; 6.000 gramofonskih ploča; 2.500 tanjira; 9.000 konzervi; 15.000 viljušaka i kašika, 30 kg eksera; a žilete je gutao punu šaku.

Tri godine je nastupao u cirkusu "Adrija" kao atrakcija, a jednom je čak za opkladu pojeo čitav bicikl. Dva dana mu je "grickao" deo po deo da bi na kraju završio na operacionom stolu jer mu se pedala zaglavila u organima i nije mogao da je svari. Želeo je da pojede i celog "Fiću", ali mu kragujevačka Zastava nije izašla u susret donacijom automobila.


Najnoviji postovi