U gradu Čerčil u Kanadi je nelegalno da zaključate vrata vašeg automobila, zašto?

Čerčil je maleni grad koji leži na obalama Hadsonovog zaliva u kanadskoj provinciji Manitoba. Smešten je na ušću reke Čerčil u zaliv. Poznat je po brojnoj populaciji polarnih medveda koji se u jesen spuštaju ka obalama zaliva, zbog čega je grad dobio nadimak "prestonica polarnog medveda". Vrlo često se dešava u Čerčilu da polarni medved napadne čoveka i to je vrlo loše utiče na turizam ovog grada u kom je turizam zapravo najvažnija privredna delatnost.


Da pređemo na stvar, verovatno se pitate kako je moguće da postoji zakon koji vam zabranjuje da zaključate vrata vašeg automobila? E pa stvar je vrlo jasna, povezana je sa prvim delom teksta i konstatacijom da je Čerčil "prestonica polarnog medveda". Dakle zabranjeno je zaključati vrata vašeg automobila zato što nekome može zatrebati da se sakrije u njega u slučaju da ga pojuri polarni medved.

Tako da ako vas život slučajno odvede u ovo malo turističko naselje, nemojte zaboraviti da ne zaključate vrata, možda nekome čak i spasite život! A ako vas pojuri mečka, trčite ka prvom automobilu i nadajte se da neko nije prekršio zakon.

Autor | V. Đurica

Najnoviji postovi