Ljudi koji će vam povratiti veru u čovečanstvo


Zel Kravinski, čovek koji je bukvalno celo svoje bogatstvo, oko 45 miliona dolara, dao u dobrotvorne svrhe da bi na kraju živeo kao prosečan čovek. Takođe je donirao bubreg totalnom strancu za koga je on bio jedini mogući donor. Pre operacije mu je rečeno da su šanse da umre tokom iste 1 u 4000, a on je na to odgovorio: Taj čovek bi sigurno umro bez mog bubrega, a kad mu ga ne bih dao, to bi značilo da svoj život cenim 4000 puta više od života stranca, a to jednostavno nije tako.
Zel KravinskiDasharth Manjhi, čovek iz Indije poznat kao "Čovek planina". Njegova žena je umrla zato što je najbliži grad sa bolnicom bio daleko i nije uspela da stigne na vreme. Kako niko drugi ne bi doživeo sudbinu njegove žene, on je bukvalno pravio put kroz planinu, bušeći kroz kamen, dan-noć čitave 22 godine. Put je bio dugačak 110 metara, dubok 7.6 metara i širok 9.1 metar, i sa njim je skratio razdaljinu do najbliže bolnice od njegovog sela sa 55 kilometara na 15.

Dasharth Manjhi i njegov put

Bokser Vladimir Kličko stavio je na aukciju svoju zlatnu olimpijsku medalju ne bi li prikupio
novac za nezbrinutu decu u Ukrajini. Medalja je prodata za milion dolara, a čovek koji je kupio medalju, odmah ju je vratio Vladimiru, jer je želeo da medalja ostane unutar porodice Kličko.


Vladimir Kličko

Leonardo da Vinči je bio vegetarijanac. Zapravo, toliko je voleo životinje, da ih je vrlo često kupovao zatvorene u kavezima, samo da bi ih posle oslobodio. Takođe Leonardo je mogao da piše sa jednom, a da crta sa drugom rukom u isto vreme.

Leonardo da Vinči


R. Noris Vilijams je preživeo potop Titanika. Kada su ga spasili članovi posade broda Karpatija, već je predugo bio u ledenim vodama Atlantika da mu je rečeno da mora da amputira noge ako želi da preživi. On je to odbio, potpuno se oporavio i iste godine kasnije uspeo da osvoji US Open u miksovanom dublu.

R Noris Vilijams


Silvester Stalone je odbio da proda scenario Rokija za 350.000 dolara iako je imao samo 106 dolara na računu u banci i čak je prodao svog psa za 50 dolara jer nije imao para da ga hrani. Kasnije, film mu je dobio budžet od milion dolara, a zaradio je 225 miliona. Svog psa je otkupio za 3000 dolara, uz to da je čovek od kog je otkupio svog psa dobio malu ulogu u filmu.


Stalone i njegov pas.


Tim Dankan, košarkaš San Antonio Spars-a, žrtvovao je novac, karijeru i ostao na koledžu sve dok nije diplomirao, iako je imao ponudu da odmah zaigra u NBA, jer je obećao svojoj smrtno bolesnoj majci da će prvo diplomirati.


Tim Dankan


Bobi Pirs, australijski veslač i višestruki olimpijski pobednik, tokom jedne trke na svetskom prvenstvu, nekoliko pataka mu se našlo na stazi i nije mogao da ih zaobiđe. On je ipak sačekao da sve prođu ne želeći da ih povredi i iako je stao, na kraju je završio kao pobednik i osvojio zlatnu medalju!

Bobi Pirs.


Autor | V. Đurica
 

Najnoviji postovi