Dnevne zanimljivosti (13.deo)

1. Špiciberška ostrva u Norveškoj imaju jedan bizaran zakon. Njime je zabranjeno umreti. Razlog tome su niske temperature tokom cele godine koje ne dozvoljavaju da telo pokojnika trune. Zbog toga se ljudi koji su na samrti transportuju na kopno gde bivaju sahranjeni. Inače, poslednja sahrana na ostrvu obavila se pre više od 70 godina.

2. Situirano unutar Bermudskog trougla, Sargaško more je jedino more koje nema obalu.

Eko most u Holandiji za životinje
3. Al Paćino je za ulogu Majka Korleonea u prvom delu "Kuma" dobio svega 35.000 dolara. U nastavku istoimenog filma snimljenog samo dve godine kasnije, njegov honorar iznosio je 650.000 dolara.

4. Čak i vuk samotnjak je mnogo jači od grupe pasa. Francuski kralj Luj XIII jednom je pustio starog vuka da se bori protiv 12 njegovih najopasnijih pasa (po 3 odjednom). Vuk je uspeo da ubije svih 12, a da nije doživeo nijednu ozbiljniju povredu.

5. U holu zgrade Međunarodnog Crvenog krsta u Ženevi nalazi se tabla sa natpisom: "Budi human kao što je bila humana Srbija 1885. godine".

6. Za vreme Drugog svetskog rata, film "Gospođa Hamilton", Vinston Čerčil je odgledao 17 puta.

7. Rene Favalaro, čovek koji je izmislio bajpas, izvršio je samoubistvo tako što se upucao u srce.

8. Narandžasta boja je dobila ime po narandži, a ne obrnuto. Pre nego što je dobila ime, zvali su je crveno-žuta.

9. U sklopu priprema za ulogu Trevisa u filmu Taksista, Robert De Niro je 1976. godine stekao i zvaničnu dozvolu taksiste. Tako je nekoliko nedelja zaista taksirao Njujorkom u želji da se što bolje pripremi za ulogu koja ga očekuje.

 Kliknite "Like" ukoliko su vam se svidele današnje zanimljivosti...

 

Najnoviji postovi