Dnevne zanimljivosti (11.deo)

1. Čovek star 44 godine iz Hong Konga, pokušao je krišom da snimi svoju komšinicu dok se tuširala. Žena je vrisnula, voajer se okliznuo, pao sa desetog sprata i ostao živ.

2. Muve koje su device imaju žutu fleku na stomaku.

3. Singapur je država sa procentualno najvećim brojem milionera na svetu. U proseku jedno od šest domaćinstava ima bar milion dolara bogatstva na raspolaganju.
Akvarijum sa ajkulama koji ima tobogan

4. Čuveni rimski pesnik Vergilije držao je muvu kao kućnog ljubimca. Nakon njene smrti, priredio joj je veliku, skupu sahranu i čak joj sagradio mauzolej.

5. Postoji vrsta drveta u Engleskoj koja se zove "Ne parkiraj" iz razloga što je prvo pronađeno drvo ove vrste imalo na sebi okačen znak "Ne parkiraj".

6. Japancu iz Fukaoke nestajala je hrana iz frižidera. Postavio je kameru da vidi o čemu se radi i saznao da mu u ormanu živi žena koja mu se pre par meseci ušunjala u stan.

7. Nakon Mocartove smrti, njegova žena se udala za danskog diplomatu koji je na svojoj nadgrobnoj ploči napisao "Ovde leži muž od Mocartove udovice".

8. Bosna i Hercegovina je pre nekoliko dana igrala fudbalsku utakmicu protiv Litvanije u gostima, a grupa Bosanaca koja je želela da bodri svoj tim je greškom kupila karte i otišla u Letoniju umesto u Litvaniju.

9. Sa kojim god rasporedom da krenete da rešavate Rubikovu kocku, možete je rešiti sa 20 ili manje poteza.

10. Nakon filma Roki 4, počela je da kruži šala kako je Rokiju ponestalo pravih protivnika i da bi morao da se bori protiv "Aliena" u petom nastavku filma. Scenaristi filma Džim i Džon Tomas, uzeli su ovu šalu vrlo ozbiljno i napisali scenario baziran na šali koji je kasnije postao film Predator.

11. Brenda Morgan iz Klivlenda je za četiri godine poslala preko 6,000 pisama kompaniji "Rojal Karibijan" u kojima se žali na njihove usluge. Iako je bila redovan putnik na njihovim kruzerima, čelnici kompanije su joj u zvaničnom pismu zabranili da od daljnjeg plovi sa njima.

Autor | V. Đurica

Najnoviji postovi