Kako oživeti mrtvaca

Doktor Robert E. Korniš bio je genijalac koji je završio fakultet sa 18 godina, a doktorirao sa 22 godine.

Godine 1932. počeo je da tvrdi da ima postupak kojim može oživeti mrtvaca! Metoda se sastojala od punjenja leša adrenalinom i antikoagulansima, a zatim i dugotrajnim "klackanjem" mrtvaca. Iako su ga izbacili iz fakultetske laboratorije, nije odustao! U svojoj garaži sastavio je laboratoriju od usisivača i raznih kućnih aparata, te je godine 1935. uspeo da oživi dva mrtva psa – Lazarus 1 i Lazarus 2.

Komšije su govorile kako su ti psi kasnije šetali kvartom i da su zračili nekim čudom i svi ostali, mnogo veći psi, u strahu su bežali od njih. Doktor Korniš predstavio je svoje rezultate američkoj vladi i zatražio da mu doniraju ljudsko telo, kriminalca osuđenog na smrt. Kriminalac koji je dobrovoljno pristao da bude deo ogleda (nije imao šta da izgubi), radosno je potpisao papire, ali nešto kasnije, američka vlada odbila je da učestvuje jer, citiramo:

„Bojimo se da bi eksperiment mogao uspeti. To bi po američkom zakonu značilo, da ukoliko eksperiment uspe, taj ubica bi bio slobodan jer je „odslužio“ svoje.

YOUTUBE VIDEO (kliknite)

Najnoviji postovi