Dnevne zanimljivosti (15.deo)

1. Kevin Veserman (Noodles) vodeći gitarista benda "The Offspring", bio je domar u školi u koju su ostali članovi išli, a primili su ga u bend samo zato što je imao dovoljno godina da im kupuje alkohol.

2. Jedan tridesetrogodišnji Indijac oženio se psom. On je to učinio da bi prekinuo maler koji ga prati već 15 godina, od kada je ubio dva psa.
Južna obala Engleske

3. Crkvena humanitarna organizacija "Karitas" koja je zadužena za prikupljanje dobrotvornih priloga, godinama skuplja novac iz fontane Di Trevi. Osim novčića, bezvrednih kovanica i raznoraznih predmeta, pronašli su i nekoliko veštačkih vilica.

4. Nemački grad Konstanc nije bombardovan tokom Drugog svetskog rata iz razloga što su građani ostavili sva svetla upaljena tokom noći, a pošto grad leži odma na granici, zavarali su bombardere da je to deo Švajcarske.

5. Kada zurimo u plavo nebo, one tačkice što vidimo su zapravo bela krvna zrnca koja se kreću kroz naše oči.

6. Alfred Nobel, čovek koji je izmislio dinamit, pogrešno je proglašen mrtvim 1888. godine, i novine koje su objavile tu vest napisale su naslov "Prodavac smrti je mrtav". Nakon što je pročitao to, osramoćen da ostavi takvo ime iza sebe, od para koje je zaradio od dinamita, osnovao je Nobelovu nagradu.

7. Na Grenlandu je za 10 godina zabeleženo čak 40 smrtnih slučajeva vozača psećih zaprega jer su bili pod dejstvom alkohola.

8. Jedan indijski sudija pozvao je u sudnicu kao svedoke hinduistička božanstva Ramu i Hanuman. Parnica traje više od 20 godina jer se još niko nije pojavio na suđenju.

9. Osim ljudi, oralni seks praktikuju i vukovi, ovce koze, primati, hijene i slepi miševi.
Kliknite "Like" ukoliko su vam se svidele današnje zanimljivosti...

Autor | V. Đurica

Najnoviji postovi