Nikada nisi previše star za jurnjavu kolima

Policija ih je pratila od Melburna do Viktorije. Pošto ih nije uhvatila, nastavila je poteru krećući se ka severu, prema Novom Južnom Velsu i potom natrag, sve do Melburna. Neko bi pomislio da su čuvari reda prešli put duži od 2.000 km jureći prave kriminalce, a u stvari, bezuspešno su pokušavali da uhvate stariji bračni par, muža i ženu uveliko zašle u osamdesete. Oni su pune dve nedelje uspevali da nadmudre policajce. Kad bi im se potera suviše približila, Mark i En Foks ostavljali bi svoje vozilo, sa sve ključevima u bravi i uskakali u prvi autobus. Čim osete da su dovoljno odmakli, kupovali su polovni automobil i nastavljali bekstvo.


Napokon uhvaćeni, Foksovi su mnogobrojnim novinarima koji su se okupili objasnili zašto su, kako su rekli, bežali pred policijom „u stilu Džejmsa Bonda”. Kada su nadležni u Melburnu odbili da En Foks produže vozačku dozvolu, uz obrazloženje da je suviše stara, ona se dogovorila sa suprugom da im pokaže šta je još u stanju da učini.

En i Mark Foks u braku su trideset osam godina. Iako to nije njihova želja, sin ih je prošle godine smestio u starački dom. Jedino što im je ostalo od „normalnog života” bilo je da povremeno sednu u automobil i odvezu se u nepoznatom pravcu. Kad je Marku odbijen zahtev za produženje vozačke dozvole, činilo im se da to i nije tako strašno zato što je mogla da vozi En. Ali, kada su i njoj uskratili pravo na dozvolu, Foksovi su odlučili da se pobune. Rekli su novinarima, nikada se bolje nisu proveli nego kad su bežali od policije. Pod pritiskom javnosti, vlasti u Melburnu ipak su vratile En dozvolu  i vozilo koje su im zaplenile.

Najnoviji postovi