Zašto su zapravo kauboji uvek nosili pištolj sa sobom

Svi znamo kauboje kao ljude koji uvek nose puške i pištolje i redovno pucaju jedni na druge kad god se pruži prilika, ali to je tako samo u filmovima. Zapravo kauboji se nisu toliko često obračunavali sa neprijateljima ili jedni između drugih. Njihov posao je prvobitno bio da čuvaju stoku po čemu je i dobijen taj izraz "Cowboy" (u bukvalnom prevodu krava-dečak). Neprijatelji nisu vrebali iza svakog ugla kao u filmovima, većinom vremena sve je bilo mirno i do obračuna je dolazilo uglavnom u većim gradovima.

Kauboji su uglavnom stoku čuvali sa svojih konja. Vrlo često se događalo da bi se konji uspaničili u slučaju da se krave ili neka stoka takođe uspaniči, pa su bile šanse da jahač padne sa konja i ostane vezan za njega. Tako bi ga konj mogao vući po zemlji i na kraju čak i ubiti. Da bi se to sprečilo koristile su se uzengije i neke druge metode, ali često bi se desilo da i to ne pomogne, tada bi na scenu stupao pištolj kao poslednje rešenje.

Dakle kauboji su uvek nosili pištolj sa sobom ne iz razloga što su se bojali konstantnog napada neprijatelja ili divljih životinja, nego iz razloga da mogu ubiti konja u slučaju da padnu sa njega, a da on nastavi da ih vuče po zemlji.

IZVOR

0 komentara:

Objavi komentar

Najnoviji postovi